Waarom isoleren?

Het isoleren van uw woning biedt tal van voordelen. Ten eerste zorgt isolatie voor een aangenaam en constant binnenklimaat. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft de hitte buiten, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van een comfortabel huis. Geen tocht meer, geen koude muren en geen ongewenste geluiden van buitenaf.

Daarnaast is isoleren een slimme investering voor uw portemonnee. Door uw woning goed te isoleren, kunt u namelijk flink besparen op uw energierekening. Een goed geïsoleerd huis verliest namelijk minder warmte, waardoor u minder hoeft te stoken. Dat betekent lagere stookkosten en meer geld overhouden voor andere leuke dingen!

Maar er is nog een belangrijk aspect: het milieu. Door de woning te isoleren, vermindert u de CO2-uitstoot. Minder energieverbruik betekent namelijk een lagere belasting van het milieu. Door te kiezen voor isolatie draagt u direct bij aan de strijd tegen klimaatverandering en het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties.

Hoe kunt u isoleren?

Man met isolatiespuit

Isoleren kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld met vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie of glas en nieuwe kozijnen. Niet iedere maatregel is altijd passend voor uw woning. Wilt u ook zien of u uw huis energiezuiniger en duurzamer kunt maken? Kijk dan op de website verbeterjehuis.nl

Ook kunt u gebruik maken van ons energieloket. Kijk op www.woonwijzerwinkel.nl. Hier kunt u terecht met al uw vragen.
 

Monumentaal pand

Oude gebouwen zijn vaak nog niet geïsoleerd en dus niet energiezuinig. Welke duurzame stappen kan en mag u nemen? In een monument is de kans op vochtproblemen als houtrot of schimmel groter dan in andere gebouwen. Daarom is het extra belangrijk dat u de juiste isolatiemethode en -materialen kiest. Bovendien wilt u geen afbreuk doen aan de uitstraling van het gebouw. Meer informatie over isolatiemethoden voor monumenten vindt u op de website van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.